d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Røde Kors og Coop i samarbejde om hjælp til sårbare

21. marts 2020 - kl.12:39 - af:

Corona Hjælpenetværk 600x250

Har man brug for at få købt ind, hentet en pakke, hentet medicin eller andre praktiske gøremål, så kan man kontakte Røde Kors på 3529 9660 eller på https://www.rodekors.dk/corona/hjælp. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.

11.000 frivillige har meldt sig til at hjælpe ældre, syge og sårbare med at købe ind, hente medicin og andet.

Dansk Røde Kors går nu sammen med Coop for at skabe forbindelse mellem frivillige og dem der har behov for hjælp

Mange ældre, syge eller særligt sårbare medborgere, har i disse dage brug for hjælp til indkøb af daglige fornødenheder og andre opgaver, fordi Corona-smitten forhindrer dem i at forlade deres hjem.

Derfor har Dansk Røde Kors etableret et hjælpenetværk, hvor over 10.000 danskere i løbet af de seneste dage har meldt sig for frivilligt at hjælpe.

Nu går Dansk Røde Kors og Coop sammen om at formidle kontakten mellem dem, der har brug for hjælpen, og de cirka 11.000, der står klart til at hjælpe med indkøb.

”Danskerne har vist en stor vilje til at hjælpe andre i denne særlige situation. Nu er opgaven at få etableret kontakt mellem dem, og de medborgere, der har behov for hjælp. Derfor er vi glade for, at Coop nu stiller deres kommunikationsapparat til rådighed,” siger generalsekretær Anders Ladekarl, Dansk Røde Kors.

Coop har 1,8 million medlemmer, som man nu vil engagere ad de kanaler, man har til rådighed, ikke mindst Coop Appen, som de fleste anvender.

”Vi står i en ekstraordinær situation, der kalder på fællesskab mere end noget andet. Derfor er vi glade for at kunne hjælpe. Indkøbene må naturligvis finde sted lige, der hvor brugerne ønsker det. Det er ikke et krav, at det specifikt skal være i vores 1100 butikker,” siger adm. direktør Peter Høgsted, Coop.

Har man brug for at få købt ind, hentet en pakke, hentet medicin eller andre praktiske gøremål, så kan man kontakte Røde Kors på 3529 9660 eller på https://www.rodekors.dk/corona/hjælp. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.

Vores frivillige står klar til at hjælpe dig

Vores frivillige indsats er overalt i landet med til at gøre en stor forskel for de mennesker, vi hjælper. I mange tilfælde er det offentligt ansat personale, der henvender sig til os, i mødet med en borger, som de oplever, de ikke kan hjælpe tilstrækkeligt.

Du kan få hjælp via Hjælpenetværket hvis du:

Er syg af Coronavirus og er derfor i hjemmekarantæne

Er mistænkt for at være smittet og er derfor i hjemmekarantæne

Er særlig udsat fx pga. sygdom eller alder og derfor har valgt at gå i selvisolation

Kan du svare ja til én af ovenstående, så ring til på 3529 9660 eller skriv dig op via formularen på vores hjemmeside rodekors.dk/corona/hjaelp, så kontaktes du hurtigst muligt!

Foto: Røde Kors – Corona Hjælpenetværk

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion